COMPANIA DE UTILITĂȚI PUBLICE FOCȘANI

operator regional al serviciilor de apă și canalizare
Astăzi Servicii Mai Bune Ca Ieri | Maine Servicii Mai Bune Ca Astăzi
Data : 31/5 2024 Status proiect : Finalizat

PNRR

Planul National de Redresare şi Reziliență – Componenta C6. Energie

          Compania de Utilități Publice SA Focșani implementează, în perioada 2023 – 2024, proiectul “Construire generator fotovoltaic de  1MWp, pentru stația de epurare a CUP S.A. Focșani, Jedețul Vrancea”, finanțat prin PNRR – Măsura de investiții I.1.  – Noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile

         In data de 24.10.2023,  Compania de Utilități Publice SA - în calitate de Beneficiar  a semnat contractul de finanțare pentru proiectul “Construire generator fotovoltaic de  1MWp, pentru stația de epurare a CUP S.A. Focșani, Județul Vrancea”.

         In data de 11.01.2024 s-a semnat contractul de lucrări pentru “Construire generator fotovoltaic de  1MWp, pentru stația de epurare a CUP S.A. Focșani, Jedețul Vrancea”.

         Valoare  totală  a proiectului  este de 3.649.107 lei făra TVA, iar valoarea contribuției comunitare este de 2.700.000 lei.

DETALII PROIECT:

Obiectivul General :

         Diversificarea surselor de energie în cadrul CUP S.A. Focșani, prin instalarea unei capacități de producere a energiei din surse regenerabile solare, cu o instalație de stocare integrată, racordată la SEN, la Stația de epurare Focșani.

Descrierea Investiției:

         Centrala electrică fotovoltaică este construită pe un teren cu  suprafața de aproximativ 15000 mp aferent stației de epurare Focșani.

         Centrala electrică fotovoltaică de 1MWp, este compusă din:

-        Panouri fotovoltaice cu o putere nominală de 540 Wp – 1852 bucăți

-        Sistem fix de susținere a panourilor, la inclinația optima

-        Invertoare cu puterea nominală de 100 kW – 10 bucăți

-        Accesorii electrice de conectare și comandă
-        Sistem de stocare a energiei electrice de peste 250 KWh.„PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE"
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

https://mfe.gov.ro/pnrr                                       https://www.facebook.com/PNRROficial

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro / www.mfe.gov.ro
Compania de Utilități Publice © 2024 | Toate drepturile rezervate