COMPANIA DE UTILITĂȚI PUBLICE FOCȘANI

operator regional al serviciilor de apă și canalizare

Extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare în județul Vrancea

Programul Dezvoltare Durabilă

 

PROIECTUL REGIONAL „EXTINDEREA ȘI MODERNIZAREA SISTEMULUI DE APĂ ȘI CANALIZARE ÎN JUDEȚUL VRANCEA, ETAPA A II-A”

 

Compania de Utilități Publice SA Focșani implementează proiectul regional „EXTINDEREA ȘI MODERNIZAREA SISTEMULUI DE APĂ ȘI CANALIZARE ÎN JUDEȚULVRANCEA, ETAPA A II-A”, cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Dezvoltare Durabilă (PDD) 2021-2027.

În data de 09.04.2024,  Compania de Utilități Publice SA - în calitate de Beneficiar,  a semnat contractul de finanțare nr.3, cod SMIS 318724, pentru proiectul regional „Extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare în județul Vrancea, etapa a II-a”, cu Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene - în calitate de Autoritate de Management.

Valoarea totală a contractului de finanțare semnat este de 309.114.866,71 lei cu TVA, din care contribuția Uniunii Europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, este de 223.265.356,16 lei.

Obiectivul general : Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea infrastructurii din sectorul de apă în beneficiul mediului și al oamenilor.

De asemenea, prin investițiile propuse se asigură conformarea sistemelor de alimentare cu apă/aglomerărilor incluse in proiect cu cerințele Directivelor Europene D98/83/CE pentru alimentarea cu apă și D91/271/EEC pentru descărcările de apă uzată.

 

Beneficiarii proiectului: În cadrul proiectului sunt incluse investiții în infrastructura de apă și apă uzată, incluzând un număr de 29 Unități Administrativ Teritoriale (U.A.T.), respectiv: Focșani, Odobești, Adjud, Panciu, Mărășești, Jariștea, Bolotești, Popești, Sihlea, Bordești. Dumbrăveni, Gugești, Obrejița, Slobozia Bradului, Tâmboiești, Urechești, Broșteni, Vârteșcoiu, Tulnici, Homocea, Ruginești, Străoane, Milcovul, Gologanu, Răstoaca, Tătăranu, Vulturu, Nănești și Măicănești.

Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului fac referire la îmbunătățirea sectorului de apă uzată, în vederea conformării cu Directivele Europene pentru zonele de peste 2000 locuitori echivalenți, precum și pentru crearea sistemelor pentru alimentarea cu apă a localităților județului Vrancea, în vederea conformării cu Directivele Europene pentru zonele de peste 50 locuitori.

Principalele obiective sunt:

·            Componente de investiții în sectorul de apă, ce se vor realiza:

-         Sursă de apă (reabilitată): 4 buc.

-         Sursă de apă (noi): 16 buc.

-         Aducțiune (nouă): 7 km

-         Stații de tratare (reabilitare): 1 buc.

-         Stații de tratare apă (noi): 12 buc.

-         Rezervoare înmagazinare (reabilitare): 3 buc.

-         Rezervoare înmagazinare (noi):  25 buc.

-         Stații pompare apă:  8 buc.

-         Rețele de distribuție apă potabilă (reabilitată): 0,593 km

-         Rețele de distribuție apă potabilă (nouă): 16,030 km

·            Componente de investiții în sectorul de apă uzată, ce se vor realiza:

-         Rețea canalizare (reabilitare): 0,344 km

-         Rețea canalizare (nouă): 38 km

-         Stații pompare ape uzate (noi): 15 buc   

-         Extinderea conductelor de refulare: 5 km

-         Stații epurare ape uzate care deservesc aglomerări cu peste 10.000 l.e: 2 buc.

-         Stații epurare ape uzate care deservesc aglomerări sub 10.000 l.e: 1 buc.

Valoare investiție - 262.665.124,89 lei (fara TVA).

 

Aceste obiective de investiții se vor mai realiza în cadrul a 5 contracte de lucrări, respectiv:

-         VN-CL-05 - REȚELE APĂ ȘI CANALIZARE ÎN GRUPAREA ODOBEȘTI;

-         VN-CL-07.1 - REȚELE APĂ ȘI CANALIZARE ÎN GRUPAREA GUGEȘTI;

-         VN-CL-08 - ÎNFIINȚARE SISTEM DE ALIMENTARE CU APĂ ȘI CANALIZARE ÎN LEPȘA GREȘU UAT TULNICI; STAȚIE DE EPURARE GUGEȘTI;   ÎNFIINȚARE SISTEM APĂ ÎN SIHLEA, UAT SIHLEA ȘI COMPLETARE SURSĂ ÎN SOVEJA;

-         VN-CL-09 - SISTEM ZONAL DE ALIMENTARE CU APĂ ODOBEȘTI ȘI LUCRĂRI SISTEME DE ALIMENTARE CU APĂ ÎN ADJUD, PANCIU, MĂRĂȘEȘTI, HOMOCEA, GUGEȘTI, BOLOTEȘTI, TÂMBOIEȘTI, RUGINEȘTI, DUMBRĂVENI, JARIȘTEA ȘI STRĂOANE Județul Vrancea;

-         VN-CL-10.1 - SISTEM ZONAL DE ALIMENTARE CU APĂ FOCȘANI ȘI LUCRĂRI ÎN SISTEMUL DE ALIMENTARE CU APĂ SURAIA. DISPECERIZAREA ȘI MONITORIZAREA SISTEMULUI REGIONAL DE APĂ. SE MĂICĂNEȘTI.;

contracte care au fost finanțate prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), continuate (ca urmare a fazării lor) prin asigurarea finanțării în cadrul Programului Dezvoltare Durabilă (PDD).

Proiectul Regional ”Extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare în județul Vrancea, etapa a II-a”, cod SMIS 110838 – proiect cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare(POIM) 2014-2020 a avut o valoare totală de 1.116.549.171,73 lei, contribuția Uniunii Europene de 799.512.536,40 lei, valoare totală eligibilă fiind de 940.602.984,00 lei (fara TVA) și s-a încheiat în etapa I a fazării, cu o valoare totală eligibilă de 677.937.859,11 lei (fără TVA), din care contribuția nerambursabilă a Uniunii Europene a fost de 576.247.180,24 lei.

Proiectul Regional „Extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare în județul Vrancea, etapa a II-a” cod SMIS 318724 – proiect cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Dezvoltare Durabilă (PDD) 2021-2027 are o valoare totală eligibilă de 262.665.124,89 lei (fără TVA), din care contribuția nerambursabilă a Uniunii Europene fiind de 223.265.356,16  lei.

Perioada de implementare a proiectului: ianuarie 2024 – decembrie 2026.

 

Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.mfe.gov.ro.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro / www.mfe.gov.ro
Compania de Utilități Publice © 2024 | Toate drepturile rezervate