COMPANIA DE UTILITĂȚI PUBLICE FOCȘANI

operator regional al serviciilor de apă și canalizare
Plateste online Informatii utile Factura electronica Dispecerat

Ruginești: Proiectul finanțat cu fonduri europene - în etapă finală

Apa potabilă de calitate și colectarea apelor uzate menajere sunt elemente esențiale în viața oricărei comunități, mai ales în zonele rurale, unde nu sunt disponibile în totalitate. Prin investițiile realizate până în prezent, dar și prin lucrările viitoare cuprinse în proiectul ”Dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare în județul Vrancea, Etapa a III-a”, aferent perioadei de programare 2021-2027, ne dorim să aducem normalitatea în fiecare localitate din aria noastră de operare.

Lucrările începute la Ruginești în luna decembrie 2018, parte a proiectului regional „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea”, au fost finalizate. Recepția acestor lucrări de investiții realizate cu fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), a avut loc la începutul acestui an, în luna ianuarie 2022.

Astfel, pentru colectarea, transportul și descărcarea apelor uzate menajere din Ruginești în Stația de Epurare a municipiului Adjud, sistemul de canalizare nou-înființat cuprinde 10.000 ml conducte de preluare ape uzate, 4.500 ml conducte de refulare, 4 stații de repompare și 1 stație de transfer ape uzate.

Prin POIM s-a realizat și creșterea conectivității la rețeaua de apă potabilă a 57 de imobile.

De asemenea, în cadrul aceluiași proiect regional, în comuna Ruginești este în curs de execuție reabilitarea celor 3 rezervoare existente pentru înmagazinare apă potabilă, precum și realizarea unei stații de tratare a apei.

Mulțumim utilizatorilor noștri pentru răbdarea și disponibilitatea demonstrate pe parcursul derulării lucrărilor, arătând înțelegere față de obiectivul general de creare a unor condiții firești de trai. 

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Compania de Utilități Publice @ 2022 | Toate drepturile rezervate