COMPANIA DE UTILITĂȚI PUBLICE FOCȘANI

operator regional al serviciilor de apă și canalizare
Plateste online Informatii utile Factura electronica Dispecerat

Vizită la Stația de Epurare

Stația de Epurare a Apelor Uzate Focșani a fost în centrul atenției pentru studenții Universității Petrol-Gaze Ploiești, ramura ingineria protecției mediului.

La final de octombrie, studenții au vizitat Stația de Epurare și au aflat mai întâi despre funcționarea acesteia de la directorul tehnic al companiei, dl. Dan Iorgulescu, fiindu-le prezentat și un scurt film despre întrebuințarea nămolului rezultat. Acest nămol este transformat în pământ, care conține foarte mult amoniu și fosfați, adevărate îngrășăminte biologice. Apoi, directorul tehnic și reprezentanți ai Stației de Epurare i-au condus pe studenți să observe cum decurge fiecare etapă și care sunt tehnologiile folosite, turul finalizându-se cu vizitarea laboratorului Stației.

În urma unei astfel de vizite, toți cei care participă pot vedea și înțelege cu adevărat importanța realizării întregului proces de curățare a apelor uzate provenite de la utilizatorii noștri. Acest lucru nu este simplu și singura metodă practică și eficientă de a realiza o epurare corectă a apelor uzate este metoda biologică, realizată cu ajutorul unor bacterii. Fără această etapă esențială, nu ar putea să existe viață în apa returnată în natură. Chiar dacă apa rezultată ar fi limpede, ea ar conține în continuare otrăvuri, fiind încărcată cu substanțe dizolvate (amoniu, ortofosfați etc.) Este ca atunci când într-un vas cu apă limpede se adaugă zahăr și sare – apa rămâne tot limpede, dar conține substanțe dizolvate.

Vizita de studiu a fost parte a activităților din cadrul unui proiect finanțat prin Programul INTERREG, în parteneriat cu Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Silvicultură INCDS ”Marin Drăcea” – Stațiunea Focșani.

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Compania de Utilități Publice © 2024 | Toate drepturile rezervate