COMPANIA DE UTILITĂȚI PUBLICE FOCȘANI

operator regional al serviciilor de apă și canalizare
Plateste online Informatii utile Factura electronica Dispecerat

Vranceaqua Etapa II

Apă potabilă de calitate și colectarea apelor uzate sunt elemente esențiale în viața oricărei comunități, mai ales în zonele rurale, unde încă nu sunt disponibile în totalitate. Și aici standardele de viață trebuie îndeplinite la același nivel cu normele europene, astfel că proiectul de anvergură „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea” este în derulare în etapa a II-a, fiind finanțat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Dacă în etapa I am reabilitat infrastructura de apă și apă uzată în zona urbană, urmarea firească este să extindem aceste servicii la nivelul întregului județ, investind în 38 de comune, adică aproximativ 70% din populația totală a Vrancei.

Astfel, la jumătatea acestui an am început investițiile în zone rămase neacoperite, prin inaugurarea de lucrări atât pe străzi din Focșani, cât și în Cîrligele, Răstoaca, Milcovu, Gologanu, Unirea Odobești, Golești, Cîmpineanca, Adjud, Jariștea și Ruginești.

Proiectul este în derulare până în 2021, urmând a fi inaugurate lucrări în multe alte localități din Vrancea, printre care Vânători, Homocea, Panciu, Suraia, Dumbrăveni etc.

Preocuparea pentru mediu este o constantă în toate activitățile noastre, astfel că o componentă la fel de importantă precum alimentarea cu apă de calitate este și colectarea apei uzate și a celei meteorice. La Stația de Epurare din Focșani, unde sunt folosite cele mai moderne tehnologii în domeniu, transportăm și tratăm aceste ape pentru a returna în natură o apă curată, nepoluată, favorabilă mediului înconjurător.

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Compania de Utilități Publice © 2024 | Toate drepturile rezervate