COMPANIA DE UTILITĂȚI PUBLICE FOCȘANI

operator regional al serviciilor de apă și canalizare
Plateste online Informatii utile Factura electronica Dispecerat

Vizite la Stația de Epurare

Stația de Epurare a Apelor Uzate Focșani este una dintre cele mai performante din țară, astfel că multe instituții de învățământ, dar nu numai, sunt interesate să-și aducă elevii sau studenții în vizită.

Dintr-o serie întreagă de vizite care se vor desfășura în perioada următoare, primii care au vrut să știe mai multe despre epurare, în această primăvară, au fost studenții Facultății de Hidrotehnică, Universitatea Tehnică de Construcții București.

Aproximativ 30 de studenți, însoțiți de profesorii lor, au aflat ieri despre secretele unui proces de epurare eficient de la directorul tehnic al companiei, dl. Dan Iorgulescu, care i-a condus pe aceștia într-un tur al Stației de Epurare, pentru a observa cum decurge fiecare etapă și care sunt tehnologiile folosite.

Vizitatorii au putut vedea și înțelege cu adevărat importanța realizării întregului proces de curățăre a apelor uzate provenite de la utilizatorii noștri. Acest lucru nu este simplu și singura metodă practică și eficientă de a realiza o epurare corectă a apelor uzate este metoda biologică, realizată cu ajutorul unor bacterii. Fără această etapă esențială, nu ar putea să existe viață în apa returnată în natură.

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Compania de Utilități Publice © 2024 | Toate drepturile rezervate