COMPANIA DE UTILITĂȚI PUBLICE FOCȘANI

operator regional al serviciilor de apă și canalizare
Plateste online Informatii utile Factura electronica Dispecerat

Tehnologie nouă în Epurare

Suntem orientați continuu spre a ne îmbunătăți modul de operare, astfel că studiem mereu noi tehnologii aplicabile în aria noastră de activitate. Atunci când acestea se dovedesc a fi eficiente, nu întârziem în a le adopta și a le folosi în acțiunile întreprinse.

În acest sens, în perioada 22-23 mai, în prezența autorităților locale și județene, am inaugurat o nouă tehnologie pentru curățarea apelor uzate în Stațiile de Epurare.

Această noutate tehnologică constă în folosirea unui adaos de bacterii și enzime, pe suport solid, care eficientizează procesul de epurare. Se reduce atât consumul energetic necesar la introducerea de oxigen în instalație, cât și cantitatea de nămol rezultată în urma epurării. De asemenea, costurile de operare și mentenanță sunt mai mici, chiar în condiții de creștere a numărului de utilizatori, fapt care ne permite să păstrăm tarifele actuale ale serviciilor pe care le oferim.

În plus față de tehnologia clasică din prezent, această nouă variantă de utilizare a bacteriilor în procesul de epurare se diferențiază prin faptul că dă naștere unor noi familii de bacterii, capabile totodată să le elimine pe cele ajunse la finalul ciclului de viață.

Astfel, apa rezultată în urma epurării nu este doar limpede, ci și curățată de azot și fosfor, având parametrii corespunzători pentru a fi deversată în râuri. Respectăm flora și fauna acvatică și facem totul în concordanță cu cerințele actuale de protejare a mediului înconjurător.

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Compania de Utilități Publice © 2024 | Toate drepturile rezervate