COMPANIA DE UTILITĂȚI PUBLICE FOCȘANI

operator regional al serviciilor de apă și canalizare
Plateste online Informatii utile Factura electronica Dispecerat

Stația de Epurare - Săptămâna Altfel

Conștientizarea nevoii de a proteja mediul înconjurător este esențială pentru dezvoltarea durabilă viitoare. Și ce acțiuni să fie mai potrivite în acest proces de educare decât implicarea elevilor încă din școala primară?

Astfel, ne-am bucurat să îi avem în vizită, la Stația de Epurare Focșani, pe elevii clasei a IV-a A de la Școala Gimnazială ”Ion Basgan”, în cadrul Săptămânii Școala Altfel.

Micii vizitatori au asistat entuziasmați la prezentarea susținută de directorul tehnic al companiei, care le-a vorbit despre parcursul apelor uzate și meteorice în Stația de Epurare și despre cum se realizează curățarea în mod biologic, cu ajutorul bacteriilor. La final, elevii au vizitat iazul (laguna), prin care este returnată în natură apa epurată, dar și laboratorul Stației – barometrul principal al eficienței în procesul de epurare.

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Compania de Utilități Publice © 2024 | Toate drepturile rezervate