COMPANIA DE UTILITĂȚI PUBLICE FOCȘANI

operator regional al serviciilor de apă și canalizare
Plateste online Informatii utile Factura electronica Dispecerat

EXPOAPA 2019

În perioada 23-25 septembrie 2019, am participat la Forumul Regional al Apei EXPOAPA 2019 - eveniment internațional organizat an de an de Asociația Română a Apei.

Concomitent cu desfășurarea expoziției, care a reunit furnizori de servicii, dar și producători sau distribuitori din domeniu, au avut loc o serie de conferințe și sesiuni de lucru. Unul dintre cele mai importante subiecte a fost dezbătut de Grupul specialiștilor în pierderea de apă, din cadrul Asociației Internaționale a Apei (IWA), care are 2.000 de membri din peste 40 de țări.

În ciuda extinderii continue, în cele mai multe sisteme de alimentare există încă rețele care și-au depășit durata de viață, înregistrând pierderi semnificative. Îmbătrânirea infrastructurii de alimentare cu apă, precum și scăderea resurselor de apă la nivel mondial sunt probleme majore și au devenit preocupări prioritare pentru companiile de apă din întreaga lume.

Mare parte a discuțiilor a avut în vedere promovarea celor patru strategii de control al pierderilor de apă și anume: controlul activ al pierderilor, managementul presiunii, viteza și calitatea reparațiilor și reînnoirea orientată a infrastructurii.

Concluzia generală a întâlnirilor este că gestiunea acestor pierderi nu este doar o problemă tehnologică sau economică, ci cuprinde și aspecte de natură socială, de mediu, de confort și, în cele din urmă, de siguranță în satisfacerea cerințelor utilizatorilor.

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Compania de Utilități Publice © 2024 | Toate drepturile rezervate