COMPANIA DE UTILITĂȚI PUBLICE FOCȘANI

operator regional al serviciilor de apă și canalizare
Astăzi Servicii Mai Bune Ca Ieri | Maine Servicii Mai Bune Ca Astăzi

Sucursala Apă Canal Rural

Societatea care asigura alimentarea cu apă a zonei rurale din județul Vrancea a fost înființată în martie 2004, sub denumirea SPESRAA – Serviciul Public de Exploatare a Sistemelor Rurale de Alimentare cu Apă, personalitate juridică aflată sub autoritatea Consiliului Județean Vrancea.

Începând din noiembrie 2004, primele sisteme din aria sa de acoperire au vizat șapte localități: Vulturu, Dumbrăveni, Cândești, Suraia, Golești, Călieni, Ciorăști iar din anul 2007 s-au alăturat și celelalte localități rurale din Vrancea.

Pentru a avea o abordare unitară la nivelul județului, de la 1 decembrie 2013 activitatea Serviciului este preluată de Compania de Utilități Publice Focșani, devenind Sucursala Apă Canal Rural.

Dacă în mediul urban, datorită suprafeței mari de acoperire a zonei astfaltice, încarcată cu hidrocarburi, praf și alte materii poluatoare, se impune necesitatea facturării apei meteo, în zona rurală aceasta nu se facturează încă, fiind colectată prin intermediul rigolelor.

În prezent, una dintre provocările Sucursalei Apă Canal Rural este necesitatea creșterii gradului de conștientizare a utilizatorilor, inclusiv a celor care au sisteme proprii de alimentare cu apă, în ceea ce privește obligativitarea de a racorda instalațiile interioare de scurgere la sistemul public de canalizare existent sau nou-înființat.

Facturile pot fi achitate la punctele de încasare "un-doi Centru de plăți" amplasate în magazine sau alte spații comerciale ori prin casier, care este prezent în teren după următorul program:

Marți: Bordești - Tâmboești (prin rotație)

Miercuri: Cîmpineanca

Joi: Cotești

Vineri: Călienii Noi și Călienii Vechi (2 zile de vineri pe lună, prin rotație)


Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Compania de Utilități Publice @ 2021 | Toate drepturile rezervate